-Naisparin arkea hedelmöityshoitojen kanssa-

maanantai 21. lokakuuta 2013

uusi viikko

Taas on yksi viikonloppu takana. Keskusteluja on käyty ja perjantaina varsinkin puhuimme tiiiviisti ja rakentavasti meidän projektistamme. Olemme päätyneet vielä yrittämään viidettä inseminaatiota, hurjalta tuntuu rahan meno, mutta yrityksiä katsoen olemme kulkeneet vasta pienen polun, toivottavasti se polkuna pysyykin. Keskustelimme siis ennen neljättä inseminaatiota, tämä on viimeinen kerta pitkään aikaan yritystä. No eihän siinä niin käynyt. Nyt olemme  taas samassa tilanteessa, erä uusien suurien kysymysten. Puhuimme mm. miksi minulle ei ole tehty aukiolotutkimusta, tai mitään muutakaan isompaa tutkimusta. Tähän sain tänään vastauksen kun tietenkin soittelin Fertinolle meidän ajatuksista, tästä kirjoitan myöhemmin lisää. Aukiolotutkimuksen lisäksi keskustelimme myös tulevasta donorista, voisiko meillä olla jokin vaihdon tarpeessa? (klinikalla kyllä jokaiseen inseminaatioon meidän valitsemin kriteerein valittu donor vaihdetaan aina, siis koskaan ei ole saman sukusolujen lahjoittajan siemenet päässeet toista kertaa yrittämään onneaan) Siis kriteereiden muokkaamisesta puhuimme, kriteereistä vaihdon tarpeessa meillä mielestämme on tuo etninen alkuperä, vaihtoehtoina suomi tai tanska. Meillä se on ollut suomalainen, nyt ajatuksena vaihtaa tanskalaiseen. Mitä olette mieltä tästä ? Onko tämä turhaa venkslaamista vain tai ylenpalttista hienosäätöä? Voiko tämä vaikuttaa raskautumiseeni ?

Puhelusta Fertinovalle:

Kysäisin aukiolotutkimuksen tarpeesta, koska monille se tehdään rutiinitarkastuksena, mutta ei minulle. Hoitaja oli aluksi hyvin ymmärtäväinen meidän huolesta, josko siellä olisi vikaa. Myöhemmin kuitenkin varovasti kysyi onko mahdollista, että olisin joskus saanut sukupuolitaudin (tästäkin joskus puhuttu lääkärin kanssa, kun ensikäynnillä suunnittelimme mikä olisi meille sopivinta) Minulla ei ole koskaan ollut sukupuolitautia, vastasin. Hoitaja sitten totesi aukiolotutkimuksen 280,00€ olevan melko suuri raha laittaa vain varmistukseksi, tietysti toivoidemme mukaan toimitaan. Ainut asia tässä mietityttää johon en saanut vastausta, miksi minulle ei ole sitä tehty.... Ehkä rivien välistä pystyin kuulemaan, ei ole nähty asiaa tarpeellisena. Toisaalta hienoa ettei turhia juttuja ole tehty, turhaa rahan tuhlausta ym. Mutta silti tahtoisin kuitenkin kaikesta huolimatta tarkastaa myös putkien aukiolon. Ei se nyt enään voi venettä kaataa, ei ole se yli 5000€:kaan kaatanut meidän taloutta hitaalla ja raastavalla vuodella.... **Puolison kanssa tänään varmasti keskustelemme asiasta, uskon hänen myös haluavan minun menevän aukiolotutkimukseen. Ongelmaksi muodostuu vain ja ainoastaan aika. Kiertopäivänä 10 olisi ultra ja aukiolotutkimus.... Ja siitä noin 4päivän sisään sitten taas tampereelle inseminaatioon. Miten ihmeessä saamme vapaaksi taas kaksi päivää töistä...Tämä on se asia joka on suurin stressauksen aiheemme. Kenellekkään ei todellakaan voi sanoa minne menee, normilääkärissäkään ei nyt alvariinsa rampata... Huoh! Miten teillä? Onko aukiolotutkimus tehty ilman suurempaa syytä? Vai oletteko itse kokeneet sen tarpeelliseksi ? Jos itse olette halunneet sen, miksi ? :)


Sitten luovuttaja asiasta, kuulemma ei ole mitään hätää vaikka emme vielä ole onnistuneetkaan, kaikilla luovuttajilla on samat kriteerit ja samat tutkimukset ym. No kuitenkin toivomuksiimme kuuluu nykyään ei suomalainen, vain tanskalainen plus muut meidän toiveemme, silmien väri, pituus ja hiustenväri. :)

Saimpas kirjoitettua melko negatiivis sävytteisen tekstin näin maanantain kunniaksia... Anteeksi siitä :)

Vastauksia otan kommentteina / sähköpostiin pikkunyytti28@gmail.com aukiolotutkimus tarpeellisuudesta ja muusta :))

6 kommenttia:

 1. Mä ihmettelen, että miten sua ei ole tutkittu, olemme samassa firmassa hoidossa ja meidän lääkäri määräs heti labrat ja aukiolotutkimuksen ja ultran, koska sanoi ettei kannata ruveta hoitoihin ennen tutkimuksia, jotta tietää, että kaikki on kunnossa.. Me ollaan siis Helsingin Fertinovalla..

  VastaaPoista
 2. No tuotahan minunkin/meidän mielessä silloin ihmeteltiin. Ajattelimme että eiköhän tämä sitten ole naisparin yleinen toimintakaava jos kaikki muu toimii.... Hassua että käytäntö vaihtelee niin ihmeellisen paljon!

  VastaaPoista
 3. Kai se riippuu lääkäristäkin.. Meillä tänään ultra ja jännityksellä odottelemme ovulaatiota tulevan.. Toivon, että teidän viidentenä kertana tärppää :)

  VastaaPoista
 4. hui! Teillä eletään kovin jännää aikaa! Kovasti Tsemppiä tuleviin piinapäiviin :) toivotaan tärppiä myös sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Me kävimme myös, ja mielestäni hyvä että kävimme. Tutkimus ehdotettiin heti ensikäynnin jälkeen

  VastaaPoista
 6. entistä enemmän tässä alkaa tulla epäilyä miksi minua ei tutkittu :( hassua, mutta käytäntö on näköjään erilaista lääkärien keskuudessa. Muistelen että teillä oli mieslääkäri? Meillä aluksi myös, mutta jäi pois, muutenkin olimme miettineet lääkärin vaihtoa ja nyt sama naislääkäri ollut siitä saakka.

  VastaaPoista